Appartement in Pontsteiger, Amsterdam

 

BLIKVANGER

Pontsteiger is een van de grootste en hoogste woongebouwen van Amsterdam, ontworpen door architectenbureau Arons & Gelauff.  Gelegen direct aan het IJ op de kop van de Houthaven. Op 60 meter hoogte begint het imposante `brugdeel’ van acht verdiepingen, met uitzicht tot aan de kust. Pontsteiger maakt op zijn beurt zelf deel uit van het uitzicht van Amsterdammers. De imposante afmetingen en het glansrijke uiterlijk maken het gebouw tot een nieuwe blikvanger van de stad.

ONTWERPFASE

En in dat prachtige bruggedeelte, op de 19e verdieping mag ik meehelpen om een appartement van 335m2 in te richten. En hoewel ik eigenlijk geen particuliere opdrachten meer doe, was dit een vraag van een dierbare klant van mij met wie ik ook een hotelproject samen heb gedaan. En tegen zo’n gave opdracht zeg je natuurlijk geen nee! We zijn in januari begonnen met de 1e gesprekken en inmiddels loopt de ontwerpfase bijna ten einde en gaan we toewerken naar de uitvoering.

SNEAK PEAK

Ik kan nog niet teveel laten zien maar hierbij een kleine indicatie van alle bijzondere materialen die we toe gaan passen.

En ook heel bijzonder; een sauna die zo groot is als een kledingkast. Hoe gaaf?!

Kortom, een fantastisch project om aan te werken. Ik kan niet wachten om straks alles bij elkaar te zien komen tot één geheel. Voor meer info over de Pontsteiger klik hier.

Work in progress