Duurzaam ontwerpen

Image-scan

Wat begon als een aanvraag voor een image-scan is nu een ontzettend leuke opdracht geworden; de kantoorruimtes van Van Swaay, duurzaam hout. Een prachtig familiebedrijf dat al 120 jaar bestaat. Vooral het duurzame karakter sprak mij erg aan en dat werd ook het uitgangspunt voor het ontwerp proces.

duurzaam ontwerpI <3 hout

Een van de 1e zaken die mij opvielen was dat het product waar het omgaat, namelijk hout, nauwelijks zichtbaar is in het interieur. Jammer, want ik hou van hout! Hiernaast zie je het eerste algemene voorstel waarin hout de hoofdrol speelt.

Cradle2cradle

Voor de vloerbedekking heb ik gekozen voor net-effect van Interface omdat dit gemaakt is van oude visnetten uit de oceaan. Ook zijn we aan het onderzoeken of we nieuwe meubels kunnen laten maken van de reeds aanwezige oude buro’s en tafels. Dit doen we samen met de circulaire meubelmakers van Herso. Ook de voorgestelde cradle-to-cradle tafels voor de kantine komen hier vandaan.

duurzaam ontwerp

Mens en milieu
De stoere wandpanelen van Wonderwall Studio’s, gemaakt van gerecycled hout, gaan op diverse plekken in het kantoor terugkomen. Heerlijk om te merken dat ook in onze branche leveranciers steeds meer aandacht hebben voor het verantwoord omgaan met mens en milieu! Inmiddels is het project opgeleverd en vind je hier de foto’s van het resultaat!