Horeca interieur Amsterdam

Enige tijd geleden mocht ik werken aan een mooie opdracht voor cafe-restaurant Amstelhoeck; de horeca gelegenheid naast de Stopera in Amsterdam.

Amstelhoeck   inside Amstelhoeck

CONCEPT
Samen met Rob en Winfried (Horeca Development) hebben we gekeken naar het huidige concept en hoe we dat meer kunnen aanscherpen. Een wens van de opdrachtgever was om het cafe-restaurant, nog meer als nu, een ‘echt Amsterdamse uitstraling’ te geven. Na onderzoek onder de gewenste doelgroep blijkt dat de focus dan per definitie niet op de toerist moet komen te liggen, zoals nu wel het geval is.

typisch AmsterdamsSUBTIEL
Een andere belangrijke conclusie was dat het er niet zo dik bovenop moet liggen. (“kijk ons nou eens lekker Amsterdams zijn”). De kracht zit hem juist in de vanzelfsprekendheid. Dus typisch Amsterdamse producten gebruiken en verkopen zonder dit van de daken te schreeuwen. En niet de focus leggen op de toerist, die komt vanzelf wel als het er goed uitziet.

NIET TRENDY
Voor het interieur betekende dit ook een vanzelfsprekende gezelligheid waar de echte Amsterdammer zich thuis voelt. Dus geen trendy, hippe tent maar een tijdloze en sfeervolle zaak waar het prettig toeven is, de hele dag door. Gekozen is daarom voor warme kleuren en huiselijke elementen.

 

horeca interieur Amsterdam  horeca interieur Amsterdam

UITVOERING
Het plan gaat gefaseerd uitgevoerd worden de komende tijd dus de foto’s van het eindresultaat laten nog even op zich wachten.

TERRAS
Ook voor het enorme terras (met geweldig uitzicht!) mocht ik een ontwerp maken. De sfeer van binnen is doorgetrokken naar buiten. Warm, sfeervol en uitnodigend.
Dit wordt komend voorjaar uitgevoerd.

horeca interieur Amsterdam     horeca interieur Amsterdam