Een horeca terras ontwerpen

Terras ontwerp

Studio Lime heeft zich een aantal jaren geleden toegelegd op het ontwerpen van het terras voor de horeca. Met de blik van een designer kijken wij niet alleen naar functionaliteit en hoeveelheid stoelen maar ook naar sfeer en uitstraling, aansluitend bij het interieur. Wij richten ons hierbij op hotels, strandpaviljoens en restaurants die de meerwaarde zien van een goed functionerend terras met een kwaliteitsuitstraling.

Onderscheidend

En gelukkig zijn dat er steeds meer; horeca ondernemers die het belang inzien van een goed ontworpen terras. Bijvoorbeeld bij Meneer Frits op de Markt in Eindhoven. Daar had men behoefte aan beschutting en warmte op het tochtige terras en bovendien wilden ze een onderscheidende uitstraling ten opzichte van alle terrassen die er al zijn op het plein.

horeca terras ontwerp

Maatwerk

We hebben hiervoor een afscheiding ontworpen en op maat gemaakt die zowel beschutting bied alsook een zitplek is in de vorm van een bank. Gemaakt van Cortenstaal en voorzien van een plantenbak is dit een prachtig element geworden dat door de kleurige kussens heel uitnodigend is.

Een groene oase in de binnenstad wilden we maken, om contrast te bieden aan de vele harde materialen van het gebouw en zijn omgeving. De oranje zeildoeken zorgen ervoor dat het niet meer waait tussen de pilaren. Sindsdien wordt er weer het hele jaar door gebruik gemaakt van het terras!

terras ontwerpterras ontwerpterras ontwerp

 

Theater de Schalm

Ook voor het terras van theater de Schalm in Veldhoven hebben we een ontwerp mogen maken. Passend bij de bestaande meubels hebben we een aantal zitbanken uitgetekend met kleurige kussens en dit aangevuld met plantenbakken en nieuwe stoelen. Zo ontstond weer een mooi fris terras dat een blikvanger is geworden op het plein.

horeca terras ontwerp horeca terras ontwerp

horeca terras

Terrasontwerp Amstelhoeck, Amsterdam

 

Berlage.tuin.StudioLimeVisitekaartje

Voor een horeca ondernemer is zijn terras het eerste dat een klant ziet, ook in de winter. Als deze 1e indruk rommelig en onverzorgd is zal dat zeker effect hebben op de keuze van de klant om er naar binnen te gaan. Een gemiste kans dus als je terras er niet tip-top uitziet, zomer en winter. En het mooiste is natuurlijk als de uitstraling die je buiten ervaart, binnen klopt en vice versa.

Wij vertellen je graag waar je allemaal op moet letten om een sprankelend, goed functionerend terras te maken! Wil je alvast een voorproefje?

<———–
Klik op de afbeelding hiernaast voor pdf met een verzameling terrasontwerpen van de afgelopen jaren.

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren