Interieur ontwerp basisschool

ontwerp basisschool
Ontwerp basisschool

Ondanks dat de schoolvakantie hier in het Zuiden nu ook begonnen is ben ik hard aan het werk met een interieur ontwerp voor een basisschool. De directie van de school, waar ik eerder al 2 lerarenkamers voor heb mogen ontwerpen en uitvoeren, heeft mij gevraagd om voor 1 van beide locaties in Meerhoven (Grasland) een nieuw ontwerp te maken voor de aula en alle verkeersruimtes verspreid over 3 verdiepingen.

ontwerp basisschool

Kleurenplan

Een belangrijk onderdeel van dit ontwerp is het kleurenplan. Omdat het school team met de kleuren groen, paars, oranje en blauw wilde werken heb ik deze kleuren gekoppeld aan de 4 jaargetijden en elke verdieping zijn eigen kleur gegeven. Beneden komt groen (gras) bij de kleuters, de middenbouw wordt oranje (aarde) en de bovenverdieping (lucht) wordt blauw. De aula wordt gebruikt als creatieve ruimte en daar past paars het beste bij.

Stairway to heaven

Omdat er midden in het pand een trap loopt, als centrale as van het gebouw die alle verdiepingen verbind, wil ik de kopse kant van de betonnen traptreden schilderen in de tinten die passen bij de verdieping. Zodat je als het ware van het gras, via de aarde naar de lucht loopt. Een beetje zoals op deze foto:

ontwerp basisschoolGeheim

Dit is slechts een tipje van de sluier, voor de rest wil ik het nog een beetje geheim houden. De bedoeling is dat het in de herfstvakantie uitgevoerd gaat worden. Wordt vervolgt dus…