Interieuradvies op afstand

Omdat het momenteel wat lastig afspreken is geef ik ook advies op afstand. Met foto’s of filmpjes van de situatie kan ik vrij goed inschatten wat een ruimte nodig heeft. Zo ook voor Emmy. Zij was niet gelukkig met de kleur groen op de wand en vroeg of ik hier advies over kon geven.

Op de foto zag ik meteen waar het ‘fout’ was gegaan. Ze had een kleur groen gekozen waar veel blauw in zit waardoor het wat kil overkomt in combinatie met de grijze bank. Ik stelde voor om een wat meer vergrijsde kleur groen te kiezen en 2 tinten daarvan te gebruiken zodat er diepte in komt.

Om tegenover het groen wat meer warmte te creëren heb ik voor de andere muren een crèmekleur voorgesteld, ook in 2 tinten. De lichte op de wand en de iets donkere variant voor op de deur. Deze tinten matchen ook perfect met de lichte houten vloer en maakt dat de ruimte meer één geheel wordt.

Als contrastkleur om het wat spannender te maken heb ik okergeel toegevoegd aan het kleurenpallet. Deze warme tint zat al als streepje in het vloerkleed voor de bank maar heb ik ook voorgesteld als ribstof om de bestaande stoelen mee te bekleden. En in wat accessoires zoals kussens, vaasjes, posters.

Om het af te maken heb ik twee soorten bamboe lampen geadviseerd. Zwarte boven de eettafel en een grote naturel-kleurige aan de andere kant van de woonkamer.

Dit was de reactie van Emmy toen ik het advies had doorgestuurd:

Hi Lianne
Wow! Wat ontzettend gaaf! De kleurtinten spreken mij erg aan en ook de accessoires! Nog even wachten maar zodra de winkels weer open mogen ga ik ermee aan de slag! Kan ik ondertussen online al wat rond snuffelen. Wanneer het hier in huis is aangepast dan zal ik je de ‘na’ foto’s sturen.
Echt heel blij mee! 

Groetjes,
Emmy

Kan ik jou ook helpen met een (online) advies? Mail je vragen door naar lianne@studiolime.nl