Milaan 2019

 
SALONE DI MOBILE

Het was weer een feest voor alle zintuigen; een week in Milaan verblijven tijdens de designweek. Natuurlijk vanwege al het moois dat vanuit overal op de wereld naar de stad toekomt; de ontwerpen, de mensen, de sfeer. Maar ook alles wat de Italiaanse stad sowieso te bieden heeft. We hebben intens genoten van het lekkere eten, de opkomende lente die daar al net iets verder ontsproten is, de nieuwe architectuur en de rijke historie van de meest prachtige huizen en Palazzo’s, met hun weelderige binnentuinen.

BEURS BEZOEK

En overal is iets te doen. Je vind er exposities in Palazzo’s, winkel etalages, verlaten fabrieken of musea. En een week is nog te kort want je mist meer dan je ziet. Deze keer zijn we toch ook een dagje naar de beurs geweest, vooral omdat het die dag veel zou regenen…maar het was beslist de moeite waard! 

NATUUR 

Tot mijn grote vreugde wordt er veel aandacht besteed aan de natuur in diverse ontwerpen. Soms letterlijk maar vaker zie je dat natuurlijke elementen terugkomen, of de inspiratie zijn geweest voor bepaalde prints of motieven.

MUSEUM BEZOEK

Als je toch in Milaan bent dan is een bezoek aan Fondazione Prada beslist de moeite waard, al is het alleen al vanwege de door Rem Koolhaas prachtig gerenoveerde gebouwen. En ook een lunch in Bar Luce aldaar is een feest, als je tenminste een plek weet te bemachtigen.

HOOGTEPUNTEN

Voor mij sprongen er twee expo’s uit dit jaar; die van Tom Dixon @Manzoni en de showroom van Paola Lenti. De eerste omdat deze ontwerper een heel ‘restaurant’ had ingericht met zijn producten, die daardoor zeer goed tot hun recht kwamen. En Paola Lenti is altijd mijn favoriet omdat ze onvoorstelbaar mooie dingen doet met textiel. Zeer innovatief materiaalgebruik, prachtige kleurrijke meubels en ook nog eens het talent om de ruimtes zo in te richten dat je helemaal blij bent als je weer buiten staat! 

Ik denk dat het misschien al wel de 20e keer zou kunnen zijn dat ik de beurs in Milaan bezoek maar het verveeld nog altijd niet. Elke keer is er wel weer iets waardoor je totaal verrast wordt, en soms heeft dat helemaal niets met interieur te maken. Zoals bijvoorbeeld dit staaltje ‘gevel kunst’…

Volgend jaar weer!

(Helaas ging editie 2020 niet door in verband met Corona…)