Ontwerp après-ski bar in Frankrijk

Aanzicht Mountainhotel Saint Roch

APRÈS-SKI BAR


In januari 2014 zijn we een paar dagen in Puy-Saint-Vincent (Fr) geweest om kennissen te helpen die daar een ski-hotel hadden gekocht. Inmiddels zijn er heel wat jaren verstreken en zijn ze toe aan de volgende verbouwing; een nieuwe keuken met aangrenzend een après-ski bar.

Plattegrond Mountainhotel Saint Roch
Plattegrond ski bar

Ontwerp

Horeca Development heeft geholpen met de technische invulling van keuken en bar en ik heb een ontwerp gemaakt voor materialen, kleuren en indeling van de ruimte.

Entree Mountainhotel Saint Roch
Entree ski bar

EFFICIENTE BAR

Uitgangspunt voor deze bar was dat er snel veel mensen geholpen moeten kunnen worden, ook vanaf het terras. Daarom is de hele ruimte voor de bar vrijgehouden als verkeersruimte. Alleen op de rustige momenten kun je hier aan de bar zitten.

Loungehoek Mountainhotel Saint Roch
Lounge hoek

STAMTAFEL

De wens was om een lounge plek te hebben en een deel waar ook wat gegeten kan worden. En dan was er nog de stamtafel die een plek moest krijgen. Met een beetje passen en meten gaat dit prima in dezelfde ruimte zonder dat het krap aanvoelt.

Bartafel Mountainhotel Saint Roch
Borreltafel

PLANTEN

De voorkant van de ski bar bestaat uit een glazen pui en hier kijk je direct tegenaan als je de berg af komt skiën. Om een beetje spanning te creëren hebben we gekozen om aan de buitenkant voor het raam langs een rij met planten te zetten. Je zit dan binnen iets beschutter zonder dat je het zicht afsluit. Ook binnen komen diverse planten te hangen aan een stang, om een scheiding aan te brengen tussen loop,- en zitgedeelte.

Aanzicht buitenkant Mountainhotel Saint Roch
Buitenkant met planten

ECOLOGISCHE VOETPRINT

Het grootste deel van de materialen worden lokaal ingekocht. Omdat de plek niet makkelijk bereikbaar is maar ook omdat op die manier de ecologische voetprint zo klein mogelijk is. Er is in deze buurt veel lariks hout te vinden dus het front van de bar wordt daarvan gemaakt. Door dit in een Hongaarse punt te plaatsen krijg je een soort beweging (pijl) naar buiten.

Aanzicht bar Mountainhotel Saint Roch
Aanzicht bar

Covid-19

Helaas heeft ook Frankrijk een strenge lockdown door Covid op dit moment, waardoor het nog maar de vraag is of en wanneer ze deze winter open mogen. De verbouwing van de keuken is bijna klaar maar de rest laat nog even op zich wachten. Hopelijk worden de maatregelen snel weer wat soepeler zodat ze open kunnen en uiteindelijk ook weer Nederlanders kunnen ontvangen op deze prachtige plek!

Voor informatie over dit mooie hotel kijk op de website