Ontwerp voor een koffiebar in Eindhoven

CoffeeLab UC

Op 8 november 2014 is op het stationsplein in Eindhoven een prachtige koffiebar gerealiseerd waarvan Studio Lime het interieurconcept heeft mogen bedenken.

Koffiebar Eindhoven

Testlab

CoffeeLab UC is een bijzondere koffiebar, in de eerste plaats omdat de ruimte een open verbinding heeft met de nieuwe brand-store van de VVV. Daarnaast is de basis voor het totale concept dat de ruimte één groot testlab is. Continue in beweging, nooit af en organische groei zijn de speerpunten voor het testlab, dat niet alleen CoffeeLab zal zijn maar ook foodlab, kassalab, stoelenlab, plantenlab, ovenlab, vaatwaslab etc.

Koffiebar Eindhoven  Koffiebar Eindhoven  Koffiebar Eindhoven

Interieur

Het testlab concept was tevens het vertrekpunt voor de denkrichting betreft het interieur. We hebben het continu in beweging zijn en inspelen op veranderingen heel letterlijk genomen. Zo komt het dat bij de soft-opening op 8 november nog van alles ‘niet af’ was. Under Construction dus, U.C. En dat zal zo blijven. Ook zijn alle losse interieur-elementen te koop of zelfs te adopteren. Levend groen is een belangrijk onderdeel in het totale plan. Een flink aantal vaste, veelal hangende planten, maar ook een aantal planten van plantbeu.nl die opgeknapt zijn en via het CoffeeLab weer een plekje zoeken bij iemand die er goed voor zorgt.

Koffiebar Eindhoven  Koffiebar Eindhoven   Koffiebar Eindhoven

Assortiment

Ook qua assortiment is er ruimte voor experiment. Goede koffie is een vanzelfsprekendheid. Er wordt gewerkt met 3 soorten, waarvan 2 vaste,- en 1 wisselende blend. Verder zijn er slowdrip,- koude koffie’s, kinderkoffie (opgeklopte melk) en thee verkrijgbaar. De blaadjes voor verse muntthee kun je zelf knippen in ‘mintstreet’. Uit het kleine baklab achter de bar komen zelfgebakken taarten, toast, worstenbroodjes en, op termijn, ook ijs.

Internationaal

De ambitie is om Eindhoven internationaal op de koffie-kaart te zetten. Hiertoe worden er regelmatig gast barista’s van over de hele wereld uitgenodigd om te komen werken in de koffiebar en hun ervaringen en kennis te delen en hierover te schrijven op hun blogs.

Koffiebar Eindhoven  Koffiebar Eindhoven  Koffiebar Eindhoven

Sociaal (bakkie troost)

Een belangrijk onderdeel binnen het nieuwe koffieconcept is de uitgestelde koffie (café sospeso). Dit is een systeem waarbij iemand van tevoren een kop koffie koopt voor iemand die het niet kan betalen. Die kan dit op een later moment op komen halen door te vragen of er een uitgestelde koffie beschikbaar is. Ook zijn er plannen om mobiel koffie te verstrekken waar dit, incidenteel, troost kan bieden, bijvoorbeeld bij een brand of ander incident. Deze zogeheten ‘coffee-angels’ schenken gratis koffie uit een warme-dranken-rugzak.

CoffeeLab UC, ruimte om te proeven, spelen, leren, experimenteren….

ontwerp koffiebar Eindhoven

CoffeeLab UC
Stationsplein 17
Eindhoven
Website