Ontwerp lerarenkamer 2

Alweer enige tijd geleden uitgevoerd maar nu pas de kans gehad om er goede foto’s van te laten maken; de lerarenkamer van lokatie Grasland van basisschool t’ Slingertouw. En wat is het een feest om dan de foto’s van het eindresultaat te zien. Helemaal als je de ‘voor’ en ‘na’ foto’s naast elkaar ziet!

ontwerp lerarenkamer    ontwerp lerarenkamer

Als eerste school in de wijk Meerhoven zit t’ Slingertouw alweer meer dan 10 jaar in het gebouw aan de Grasland 1 in Eindhoven. Sinds de bouw was er niets meer gedaan aan de ruimte die dienst deed als koffiekamer voor de leraren en ook zat er, in een hoekje verstopt, de administratie.

ontwerp lerarenkamer ontwerp lerarenkamer

Om dit hoekje bovenin toch zoveel mogelijk te betrekken bij de ruimte hebben we gekozen voor een doorlopende hoekbank met daaraan 5 tafeltjes met de About a Chair stoel van Hay, waaraan het fijn lunchen is. De administratie heeft een volwaardige eigen plek gekregen.

ontwerp lerarenkamer  ontwerp lerarenkamer  ontwerp lerarenkamer

Een op maat gemaakt zwevend blad met daaraan 5 Wendela barkrukken van Functionals zorgen voor een plek met een heerlijk uitzicht. Voor vergaderingen en gezamenlijke lunches is er de grote leestafel van Bro, speciaal voor dit project gemaakt met een uitsparing in het blad voor tijdschriften. Om de tafel staat de Elephant chair van Kristalia.

ontwerp lerarenkamer  ontwerp lerarenkamer

Op de wanden zijn visuals toegepast van Studio Schoot. Eentje met een bomenprint, die ook doorloopt op het raam, waardoor er wat privacy ontstaat in de lerarenkamer. En eentje die we zelf hebben samengesteld uit foto’s van kindjes van de school en kindjes gefotografeerd door leraren van de school tijdens hun reizen.

 

ontwerp lerarenkamer   ontwerp lerarenkamer

De treinbank is favoriet bij de leraren en zelfs na schooltijd blijven sommigen lekker zitten werken met hun laptop omdat de ruimte zo prettig is. Een mooi project om aan te mogen werken!

Foto’s: Karin Verhoog