Ontwerp lerarenkamer

Een aantal weken geleden werd ik gevraagd om een ontwerp te maken voor de lerarenkamer van Basisschool t’ Slingertouw, locatie Waterrijk in Eindhoven. Een erg leuke opdracht omdat het de school van mijn kinderen betreft, en ik de ruimte en de gebruikers ervan dus goed ken. Ik heb de leraren om input gevraagd en hier kwamen de volgende wensen uit naar voren; een sfeervolle ruimte, trendy, gezellig, kleurrijk, intiem, rustig, betere akoestiek, sfeerverlichting, minder inkijk van buiten. Dit heb ik weten te vertalen naar een interieurplan en een sfeerbeeld dat zeer enthousiast werd ontvangen door leerkrachten en directie.

sfeerbeeld.lerarenkamer   SAMSUNG CSC

In het nieuwe jaar gaan we starten aan dit project met het maken van visuals op de ramen van de lerarenkamer en de entree. Na deze presentatie kwam de vraag of ik ook wilde komen kijken bij locatie Grasland. Dit gebouw staat er alweer een jaar of 12 en sindsdien is er niks gebeurt aan het interieur van de lerarenkamer. Leuke uitdaging voor mij om hier een heel andere sfeer neer te zetten, die meer past bij dit gebouw en deze leraren. En zeker als het dan met gejuich wordt ontvangen!

Meubelvoorstel.Graslandvoorbeeld.kinderwand 

 

Omdat een aantal leraren over een prachtige collectie kinderfoto’s beschikken van gemaakte verre reizen wilden we hier in deze ruimte plek voor maken. Mijn voorstel was om een wandvullende collage te maken en die in sepia af te drukken op bhang, zodat het mooi past bij de kleurstelling die ik voor ogen heb. Om ze te overtuigen heb ik een klein voorbeeldje gemaakt, zie hiernaast.

Ik vind het zo mooi dat ik het zelf wel zou willen, als ik nog een wandje over had…!