Café Restaurant Eindhoven

Café Restaurant Eindhoven

Transformatie

Een horecazaak openen door alles te slopen wat eens was en opnieuw op te bouwen met nieuwe materialen; dat moet toch anders kunnen. Dit was onze gedachte toen ik samen met mijn Rob in augustus het beroemde Eindhovense restaurant Usine overnam. Uit respect voor alle mooie herinneringen die hier liggen en met het oog op duurzaamheid hebben we besloten om de transformatie van Usine naar Café Restaurant Eindhoven inzichtelijk te maken en mensen mee te nemen en deelgenoot te maken van dit proces. Want niet alleen het eindresultaat is interessant, ook de weg er naartoe. Op 4 juni was het openingsfeest.

Dagelijks verbeteren

De goede dingen in het interieur zijn gebleven en waar nodig aangevuld met meer zachtheid. De akoestiek is verbeterd, de tafels zijn mooi ingedekt en een enorme hoeveelheid planten brengt het interieur tot leven. Is het dan al af? Nee, er worden nog bijna dagelijks verbeteringen doorgevoerd. Op allerlei vlakken, ook op het gebied van het interieur, zijn we continu op zoek naar hoe het nog beter en mooier kan. Omdat we willen dat het goed voelt. Voor iedereen!

Grand Opening 4 juni 2022

Manifest

Om een leidraad te hebben voor alle te maken keuzes hebben we een manifest geschreven waarin staat waarom we doen wat we doen en waar we voor staan;

We ontmoeten elkaar hier.
We drinken en eten samen.
Met een goed verhaal.
In het Engels? Of op z’n Eindhoves? Dat kan allemaal.
We worden samen groot.
En wat ik niet kan, kan jij.
We branden, bakken en brouwen.

Wat de pot schaft of diner van de kaart.
En ieder seizoen, geeft dat vertrouwen.
We willen niks weggooien. Alles in hergebruik.
Wat we oogsten is eerlijk. Waarde behouden en creëren.

Twee handen op een buik. Niet van vandaag op morgen.
We nemen de tijd. We beginnen nu. Wordt het vast wel wat!

Bakken, brouwen, branden

AMBACHT – Daar draait het om bij Café Restaurant Eindhoven. Bakken, brouwen, branden. In de bakkerij van Bakker Meelmuts kun je heerlijk ambachtelijk brood kopen. Voor thuis, maar je krijgt het ook in ons restaurant geserveerd. En we gebruiken het in onze brouwerij. Want in de voormalige ‘chambre d’amis’ zijn we bezig om een micro brouwerij te maken. Van het wort kunnen we dan weer koekjes bakken. Een prachtig eco-systeem zo samen. In het voormalige ‘rookhok’ is een koffiebranderij gesitueerd dat gerund wordt door CoffeeLab Roasters die daar speciale batches koffiebonen maken en verkopen.

Café Restaurant Eindhoven, een iconische plek vóór Eindhovenaren, dóór Eindhovenaren

Kom je snel kijken in de Lichttoren?

We zijn open van woensdag t/m zondag van 11:00-22:00
Reserveren kan via de site van Café Restaurant Eindhoven