CoffeeLab Eindhoven CS

CoffeeLab op het station

Van koffietentje naar koffie keten

Met uitzicht op het rode dak, waar de avonturen van CoffeeLab allemaal begonnen zijn, is deze foto best iconisch te noemen. In het gekke rode pandje waar de samenwerking met de brand-store van Eindhoven gestart is met het idee dat we daar voor 5 jaar een koffie tentje zouden bouwen. En wat uiteindelijk resulteerde in een kleine keten van inmiddels 5 vestigingen. Met als kers op de taart een topplek op het station van Eindhoven!

TRANSISTOR RADIO


En toen was daar ineens die geweldige kans om de stationsrestauratie over te nemen in het prachtige pand van architect Koen van der Gaast (1923-1993) met uitzicht op het plein. En met die typische vorm van een transistor radio als je van een afstand kijkt. De vorige uitbater (Albron) heeft er slechts 2 jaar geleden een prachtig interieur voor laten ontwerpen door Paul Linssen. En met deze mooie basis mochten wij aan de slag.

CoffeeLab Station Eindhoven

VEEL PLANTEN

Wat we hebben gedaan is een typisch Coffeelab-sausje gegoten over dit mooie, maar ook vrij steriele, interieur. Dus wat minnetjes toevoegen aan al die plusjes waardoor je spanning creëert. En natuurlijk zijn dat planten, heeeel veel planten! Die zorgen voor instant sfeer, maar ook voor een betere akoestiek in dit enorm hoge pand met veel harde materialen. De planten zijn geleverd door De Klerk interieurbeplanting.

DE TRAP OP

Onze grootste zorg was; hoe verleiden we mensen die in de stationshal lopen om de trap op te gaan? De favoriete plekken zijn natuurlijk die aan de stationsplein kant. Dus zie je niemand zitten aan de andere kant, ook al zijn er mensen binnen. En als je niemand ziet zitten ga je zelf ook niet zo snel naar boven. We hebben een lange houten plank laten maken aan de zijde van de stationshal (het wordt nu ‘de langste borrelplank van Nederland’ genoemd). Deze plekken zijn voorzien van stopcontacten zodat je er lekker met je laptop plaats kunt nemen. We hebben gezorgd dat je hier tegen een hele rij planten aankijkt maar nog net zo dat je kunt zien wat er in de hal beneden gebeurt. En andersom!

Bar van CoffeeLab Eindhoven station

FRESKU

Ook de trap zelf hebben we aangepakt. Langs de zijkant hangen nu planten die je beneden al verleiden om de ‘groene oase’ te betreden. En op de treden van de trap staat een ode aan Eindhoven; het refrein van het nummer “Eind hoger” van de bekende Eindhovense rapper Fresku. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het vanaf dag 1 goed is gaan lopen. Zo goed zelfs dat er soms mensen teleurgesteld moeten worden omdat het vol zit.

Inmiddels kan iedereen weer kan genieten van deze fantastische, bruisende plek op het station van Eindhoven, je kunt het zelfs afhuren om je eigen feestje te bouwen!

Langste borrelplank van NL bij CoffeeLab
Ronde tafel bij CoffeeLab Eindhoven station
Terras CoffeeLab station

Wil jij ook een ruimte waarin je je van nature goed voelt? Maak een

vrijblijvende afspraak om te kijken wat we voor jou kunnen doen door te bellen

met Lianne op nummer 06-511 680 60 of mail naar lianne@studiolime.nl