Polyground

 

Inrichting kantoor PolygroundPolyground 
Of ik iets creatiefs kon bedenken voor een ruimte van 4×4 meter was de vraag. Een plek waar 3 bedrijven gebruik van kunnen maken, te weten Polyground, Buro Cement en Springplank040 die zich daar allemaal thuis moeten voelen. Een soort informele ontmoetingsplek waar je ongedwongen plaats kunt nemen met klanten, cliënten of collega’s. Gelukkig hebben deze bedrijven een beetje hetzelfde soort DNA.

Huiskamergevoel
Omdat het de achterste ruimte betreft van een kantoor met veel glas vond ik het belangrijk om een blikvanger te maken op de achterwand. Hierdoor wordt de aandacht getrokken en de nieuwsgierigheid gewekt om helemaal naar achteren door te lopen. Ik heb hier gekozen voor een wand van Wonderwall Studio’s, gemaakt van verweerd houten latjes.

Om de kleine ruimte optimaal te benutten heb ik een bank van pallets getekend die rondom de ruimte vult. Dit dwingt mensen tevens om een open houding aan te nemen ten opzichte van elkaar. Er zit geen barrière tussen.

Kleurenpallet
Uitgangspunt voor de gekozen kleuren was het logo van Polyground. Paars was de enige kleur die nog niet elders in het pand zichtbaar was. En omdat dit een rustgevende kleur is die creativiteit stimuleert, past het erg goed bij het bedrijf. De rest is heel basic gehouden met natuurtinten.

Inrichting kantoor PolygroundRe-cycle
Voor de vloer hebben we gekozen voor een groot gerecycled kleed van Leoxx dat gemaakt is van de versleten binnenbanden van fietsen uit India. Een leuke link naar de fietstocht die een aantal mensen binnen deze bedrijven binnenkort gaan maken om de Mont Ventoux te bedwingen. Dit om geld op te halen voor de ziekte ALS. (www.ikrijdvoorhein.nl). Op de bovenste overzichtsfoto van de gehele ruimte zie je dat deze ineens veel groter lijkt dan de feitelijke afmeting. De reacties van de gebruikers zijn zeer positief!

Quote
De directeur van Polyground, Eugene van Gerwen, omschreef het als volgt; “Vorig jaar heb ik Lianne gevraagd om een oer saaie vergaderwerkplek op mijn kantoor te herinrichten als lekkere ‘lounge – met de poten op tafel’ -plek. Het resultaat is fantastisch. Lianne heeft perfect aangevoeld hoe deze ruimte aan te laten sluiten op de totale uitstraling van mijn kantoor, waarbij ze uitstekend geluisterd heeft naar mijn wensen. Het is een hele fijne plek geworden waar veel vergaderd wordt!” Inrichting kantoor Polyground