Lerarenkamer Grasland

 

inrichting lerarenkamer GraslandInrichting lerarenkamer
Als eerste school in de wijk Meerhoven zit t’ Slingertouw al meer dan 10 jaar in het gebouw aan de Grasland 1 in Eindhoven. Sinds de bouw was er ook niets meer gedaan aan de ruimte die dienst deed als koffiekamer voor de leraren en ook zat er, in een hoekje verstopt, de administratie.

Om dit hoekje bovenin toch zoveel mogelijk te betrekken bij de ruimte hebben we gekozen voor een doorlopende hoekbank met daaraan 5 tafeltjes met de About a Chair stoel van Hay, waaraan het fijn lunchen is. De administratie heeft een volwaardige eigen plek gekregen.

Leestafel
Een op maat gemaakt zwevend blad met daaraan 5 Wendela barkrukken van Functionals zorgen voor een plek met een heerlijk uitzicht. Voor vergaderingen en gezamenlijke lunches is er de grote leestafel van Bro, speciaal voor dit project gemaakt met een uitsparing in het blad voor tijdschriften. Om de tafel staat de Elephant chairs van Kristalia.

inrichting lerarenkamer Grasland  inrichting lerarenkamer Grasland  inrichting lerarenkamer Grasland

 

inrichting lerarenkamer Graslandinrichting lerarenkamer Grasland

Verre reizen
Op de wanden zijn visuals toegepast van Studio Schoot. Eentje met een bomenprint, die ook doorloopt op het raam, waardoor er wat privacy ontstaat in de lerarenkamer. En eentje die we zelf hebben samengesteld uit foto’s van kindjes van de school en kindjes gefotografeerd door leraren van de school tijdens hun verre reizen.

Overwerk
De treinbank is favoriet bij de leraren en zelfs na schooltijd blijven sommigen lekker zitten werken met hun laptop omdat de ruimte zo prettig is. Een mooi project om aan te mogen werken! Kijk voor meer op ons blog.

Verkeersruimtes
Na de lerarenkamer mochten we ook nog een ontwerp maken voor alle verkeersruimtes op deze basisschool. Dus de entree, de aula en alle gangen op de 3 verdiepingen. We hebben hier als thema gekozen voor de 4 jaargetijden waarbij elke verdieping een seizoen, en daarmee een kleur kreeg toegewezen. Zo ontstond niet alleen een prachtig kleurenpallet maar ook weet je nu door de kleur precies op welke verdieping je bent.

Ook de entree kreeg een opfrisbeurt door deze te beplakken met een graffiti behang. Zo werd de rommelige ingang omgetoverd tot een stoere entree.

Quote van de directeur: “Inspirerende gesprekken en daaruit volgend een ontwerp dat helemaal aansloot bij onze wens! Creativiteit, een goede smaak voor interieur en oog voor kleur heeft ervoor gezorgd dat onze koffiekamers omgetoverd zijn tot prettige pauze,- en werkplekken. Daarna nog een pimp beurt door de school om te toveren van een gedateerd gebouw naar een kleurrijke leeromgeving!”