12 april, 2011

Publicaties

Onze kennisbijdrage aan het Facilitair Journaal gaat over biophilic design in kantoren

CoffeeLab Breda werkplekken

Niemand weet hoe de toekomst van kantoren eruit gaat zien post-corona, maar we kunnen die wel zelf vormgeven. De vraag is wat we geleerd hebben van deze periode en hoe we dit geleerde in de praktijk gaan brengen? En kan biophilic design daarin een rol spelen?

HERSTELLEND VERMOGEN
De term biofilie betekent liefde voor het leven en de natuur als geheel. Biophilic design creëert omgevingen waarin veel natuurlijke elementen aanwezig zijn zoals planten, waterpartijen, organische vormen, frisse lucht, daglicht en natuurlijke materialen. Met als doel het herstellen van de band die wij als mens hebben met de natuur. Die connectie zijn we in de loop der tijd steeds meer kwijtgeraakt doordat we in verstedelijkte omgevingen zijn gaan wonen en er meer technologie ons leven is binnengekomen. Terwijl de natuur juist een enorm herstellend vermogen heeft, waar wij als (gestreste) mens zo wel bij varen. Lees meer…..

De meerwaarde van biophilic design in een post-covid wereld

groen toepassing in horecazaak
Column voor Misset Horeca, 15 september 2020

Veel van de horecabedrijven waar we graag vertoeven zijn niet meer hetzelfde. De vertrouwde zaak waar we zo graag kwamen, is een ware vesting geworden waar je vooraf moet reserveren, handen ontsmetten, temperatuur opmeten en afstand houden. Dit alles staat haaks op waar de horeca voor staat; ongedwongen gastvrijheid en verbinding. Is biophilic design een oplossing?

Ook wij als ontwerpers worden uitgedaagd om na te denken over hoe wij met ons vak een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin we niet om covid-19, en alle gevolgen, heen kunnen. En dan heb ik het niet over kuchschermen en 1,5 meter-opstellingen, omdat ik ervan uitga dat deze tijdelijk zijn. Maar wel over duurzame, lange termijn oplossingen die de mens en zijn gezondheid en welzijn vooropstellen. Lees hier meer


ENTREE Magazine; CoffeeLab Eindhoven terug op CS

Klik op de afbeelding voor de volledige tekst

Geopend in het centrum van Breda: CoffeeLab

Entree Magazine CoffeeLab

Op de site en in het magazine van Entree staat een mooie publicatie over de opening van CoffeeLab Breda. “De focus van het interieur van deze nieuwe Coffeelab ligt op een biophilic interieur. Lianne Bongers van Studio Lime: “Simpel gezegd is dit het integreren van de natuur in het interieur, door de natuur letterlijk binnen te halen of door een natuurlijke omgeving te simuleren. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit goed voor de gezondheid is.” Lees meer…


15 jarig bestaan Studio Lime – november 2019

Een mooi overzicht van de diverse gerealiseerde interieurprojecten van de afgelopen jaren, ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan op 15 november 2019.

——————————————————————————————————————————————————————————————

Column in Misset Horeca Interieur –  september 2019

Voor de zomer werd ik gevraagd of ik zin had om 2x per jaar een column te schrijven over mijn vak, mijn passie voor biophilic design, de inspiratiereizen die ik regelmatig maak en mijn kijk op ontwerpen, sfeer en interieur, voor zover die interessant zijn voor de lezers van Misset Horeca. Nu houd ik, naast dit alles, ook erg van schrijven dus ik hoefde er niet heel lang over na te denken. Hier lees je mijn allereerste bijdrage.

Lianne Bongers: Hoe belangrijk is het interieur eigenlijk?

Lianne Bongers: Hoe belangrijk is het interieur eigenlijk?

Als ontwerper ben ik natuurlijk geneigd om te zeggen dat het interieur van een horecazaak ont-zet-tend belangrijk is voor het uiteindelijke succes van de onderneming. Een goed interieurontwerp bepaalt immers niet alleen de looks maar ook de sfeer, de routing, de akoestiek en de verlichting. Stuk voor stuk van wezenlijk belang om de gast een goed gevoel te geven…lees meer….

——————————————————————————————————————————————————————————————

Gastbijdrage in nieuwsbrief Satelliet meubelen – maart 2019

——————————————————————————————————————————————————————————————

Entree magazine met ontwerp Theatercafé – maart 2019 

——————————————————————————————————————————————————————————————

Stukje op de site van Misset Horeca   –   januari 2019

Interieur Theater aan de Parade counter

Horeca interieur: Flexibel interieur in Theatercafé Den Bosch

Het Theatercafé, direct bij de entree van Theater aan de Parade in Den Bosch onderging een metamorfose. ‘Het interieur is kleurrijk, licht, comfortabel, vrouwelijk én flexibel’, zegt interieurontwerper Lianne Bongers.

De keywords voor het nieuwe Theatercafé waren: wereldkeuken, thee, wijn, foodsharing en open keuken. Lianne Bongers van Studio Lime maakte in samenwerking met Horeca Development een totaalplan voor alle horeca van Theater aan de Parade. Horeca Development was verantwoordelijk voor de routing, logistiek en het foodaanbod. Interieurontwerper Lianne Bongers richtte de horecaruimtes  van het theatercafé in. (lees verder….)

——————————————————————————————————————————————————————————————

Misset Horeca – de toekomst van interieur ontwerp  –  Nov 2018

interieur ontwerp Coffeelab Den Bosch
Biophilic Design: wat is het en wat kun je er mee in de horeca

Je loopt in het bos. Je hoort de wind zachtjes door de bladeren waaien. De zon kleurt het groen in allerlei tinten en na elke bocht is je zicht compleet anders. Rust overvalt je… Jammer dat we steeds meer tijd binnen doorbrengen. Het feit dat ‘buiten zijn’ ons welzijn verbetert, dringt door tot ontwerpers. Er is ook een naam voor: Biophilic Design. Wat is het en wat kan ik er als horecaondernemer mee?

Wat is Biophilic Design?

‘Het is best moeilijk om Biophilic Design kort en krachtig te omschrijven. Het is een vorm van ontwerpen en inrichten waarbij je ruimtes maakt en het welzijn van de gast voorop staat. Om dat
gevoel van welzijn te maximaliseren, gebruik je de natuur en natuurlijke processen. Omdat mensen zich daarbij op hun best voelen. Lees meer ….

——————————————————————————————————————————————————————————————

Misset Horeca,  planten in horeca interieurs   –   juni 2018

Interieurontwerp Coffeelab Eindhoven

Kunstplanten zijn uit, levend groen in de horeca is al een paar jaar in. Met planten in bijzondere hangende constructies, een wand vol groeiend groen en ‘retro-kamerplanten’ in groepjes bij elkaar wordt een hip huiskamergevoel gecreëerd. Maar wat kost zoiets en hoeveel onderhoud vergt het? Klik hier voor het hele artikel

——————————————————————————————————————————————————————————————

Interview op het platvorm “passie pensioneert nooit”  – sept 2017

Ik mocht mijzelf interviewen over mijn leven als creatieve professional in het kader van “passie pensioneert nooit”. Erg leuk om over deze vragen na te denken en hopelijk hiermee een inspiratie te kunnen zijn voor anderen om je hart te volgen, door te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt! Klik op de afbeelding om het hele interview te lezen!

Passie pensioneert nooit, Lianne Bongers

——————————————————————————————————————————————————————————————

ENTREE Yoga, food & drinks bij Bhalu in Nijmegen – sept 2017

Het toonaangevende Entree Magazine schreef een leuk stukje op hun site over de door ons ontworpen koffiezaak Bhalu in Nijmegen. Over het interieur zeggen ze dit:

Interieur
Lianne Bongers van Studio Lime is verantwoordelijk voor het interieur. Ze zegt: “Uitgangspunt voor het interieur was ‘ontspanning’. In balans komen met je lichaam en geest. Dit vertaalt zich in het interieur naar het gebruik van natuurlijke- en levende materialen. De vloer is bijvoorbeeld van bamboehout, verantwoord en duurzaam.” Ook de aanwezigheid van vele groene planten moet zorgen voor een ongedwongen ontspannen sfeer. Bongers: “Planten die groeien en langzaam een eigen identiteit aannemen, staan symbool voor ons als mensen. Wij groeien ook door bewuster in het leven te staan en verantwoorde keuzes te maken en zo meer in balans te komen.”  Er is ten slotte gekozen voor aardse kleuren, die een rustgevend effect hebben.

Entree.Bhalu

——————————————————————————————————————————————————————————————

Entree Magazine, kenners keuren specialty-koffie  –    maart 2016

En weer was het door Studio Lime ingerichte CoffeeLab het decor voor een mooie productie; deze keer draaide het om de koffie zelf, niet zozeer om het interieur. Maar toch levert het mooie plaatjes op van de zo kenmerkende hangplanten en de prachtige koperen stamtafel van Aart van Asseldonk. Bovendien kwam onze eigen koffie blend goed door de test! Klik op de foto’s om de tekst te lezen.

CLEntree1 CLEntree2   CLEntree3

——————————————————————————————————————————————————————————————

Entree Magazine, alweer CoffeeLab nieuws   –   26 januari 2016

CoffeeLabUnit

Barista Jeroen Veldkamp en zijn compagnons (Jan Willem van der Aa en Rob Bongers) van Coffeelab in Eindhoven openen de komende weken op 3 onbemande tankstations in Nederland een Coffeelab-kiosk.

Tekst: Rianne Snijder

De eerste kiosk opent volgende week in Dordrecht en is onderdeel van een gloednieuw horecapaviljoen op een onbemand Esso-tankstation aan de Oranjelaan, daarna volgen Eindhoven en Velsen-Noord. “Een tijdje geleden werden wij benaderd door het moederbedrijf De Haan, dat zo’n 130 tankstations in heel Nederland runt,” vertelt Veldkamp aan Entree Magazine. “Bij meerdere onbemande tankstations in het land […] lees meer

——————————————————————————————————————–

Nieuwe site, nieuw logo – januari 2016

Een frisse nieuwe start van 2016 met niet alleen een nieuwe website maar ook maar meteen een opgefrist logo. Nog steeds met een beton achtergrond en hetzelfde lettertype maar een eigenwijs e-tje op het eind in de vorm van een doorgesneden limoen, die ook los te gebruiken is. Ik ben er blij mee!


——————————————————————————————————————————————————————————————

Interview Entree Magazine      –      januari 2016

Leuk interview! Nieuw jaar, nieuwe trends? Uw eigenste interieurontwerper Lianne Bongers over storytelling en de feminisering van de horeca.

12509063_1090364401004456_5716517862840975290_n

——————————————————————————————————————————————————————————————

De wereld van food – DeliXL      –       januari 2016

Wie droomt er niet van… Een succesvol horecaconcept dat klopt van A tot Z? Erik van Gerwen en Marco Karssemakers hebben een manier bedacht – genaamd: de Eindhoven methode – waarop je ieder horecaconcept kunt toetsen, maar ook nieuwe concepten kunt bedenken die kloppen als een bus. Mooi artikel waarin CoffeeLab als voorbeeld wordt genoemd van deze methode voor succes! Klik op de afbeelding voor het hele artikel.

Schermafdruk 2016-01-06 15.18.31

——————————————————————————————————————————————————————————————

Misset Horeca      –     november 2015

Best stoer om 1 van de 50 (inter)nationale designers te zijn die door Horeca Misset gevraagd zijn naar de trends op het gebied van hospitality. Het eerste deel staat in de design-bijlage van deze maand. Klik op de afbeelding om de tekst te lezen.

Schermafdruk 2015-11-02 11.42.22 Schermafdruk 2015-11-02 11.43.47

Schermafdruk 2015-11-02 11.42.48 Schermafdruk 2015-11-02 11.43.15

——————————————————————————————————————————————————————————————

Eigen Huis & Interieur      –      november 2015

EINDHOVEN – De designstad van Nederland rocks! Dat wisten wij natuurlijk al lang, maar nu heeft EH&I het ook ontdekt. Met een prachtige special over ‘onze stad’ waarin veel designers aan het woord komen (en waar je binnen kunt kijken!). Maar leuker nog; met een fotoreportage over alle Eindhovense places-to-be en daar staat ons CoffeeLab ook prominent tussen! “Goeie koffie, een relaxte sfeer en een creatief concept”….daar wordt ik blij van!

CoffeeLab.Eigen Huis CoffeeLab.Eigen Huis CoffeeLab.Eigen Huis

——————————————————————————————————————————————————————————————

Horeca vakblad Entree Magazine      –       maart 2015

In de terrasspecial van het maartnummer worden 3 designers gevraagd naar de laatste trends op terrasgebied. Studio Lime mocht ook haar kijk geven op het steeds belangrijker gedeelte van een horecazaak; de uitstraling van het terras. Lees hier het artikel met designtips.

FullSizeRender-1

11041755_919622908078607_8656714299563673813_n FullSizeRender

——————————————————————————————————————————————————————————————

Horeca vakblad Entree Magazine      –       januari 2015

Mooi geschreven stukje over het door Studio Lime ingerichte CoffeeLab UC in Eindhoven. Op de site van Entree staan nog meer prachtige foto’s!

Studio Lime Entree Magazine CoffeeLab UC Eindhoven

——————————————————————————————————————————————————————————————

Vakblad Inside Information      –      juni 2013

Maar liefst 4 fullcolour pagina’s in het juni nummer van het vaktijdschrift Inside Information zijn er gepubliceerd van het Wipro kantoor dat Studio Lime vorig jaar mocht ontwerpen en inrichten op de High Tech Campus in Eindhoven.

WiproID1WiproID2 

WiproID3WiproID4

——————————————————————————————————————————————————————————————

Eindhovens Dagblad  – ‘Watermens’      –      april 2012

Een paginagroot interview in de nieuwbouw bijlage van het Eindhovens Dagblad en het Brabants Dagblad over hoe je overleefd in tijden van crisis. Een bijzonder stuk is het geworden dankzij Janneke Sinot en fotograaf Marc Bolsius!

Studio Lime interview ED

——————————————————————————————————————————————————————————————

Stijl Magazine      –      mei 2012

In het online tijdschrift Stijl Magazine verscheen een stukje over het sfeervol inrichten van nieuwbouwwoningen. Dat je daar net iets meer moeite voor moet doen dan in een oud huis maar dat het wel kan. Hier de link naar het artikel.

Waterlinie.woonkamer

——————————————————————————————————————————————————————————————

Blog Eindhovens Dagblad      –     april t/m juni 2012

Ruim 13 weken lang heb ik een blog geschreven voor het woongedeelte van de site van het Eindhovens Dagblad. Elke week werd hier melding van gemaakt met een klein stukje met foto in de zaterdagkrant.

Blog Studio Lime voor ED

——————————————————————————————————————————————————————————————

Barlife Magazine      –      december 2009

In Barlife Magazine een interview over de toepassing van kunst in de horeca.

StudioLime.Barlife

——————————————————————————————————————————————————————————————

SBS6 Huizenjacht      –      september 2010

September 2010 werd Studio Lime benadert door SBS6 met de vraag of we nog mensen met mooie huizen kenden in de regio Eindhoven. Nou, die kennen we wel! Bekijk hier het filmpje van onze eigen studio en woonhuis.

Studio Lime Huizenjacht SBS6

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren