15 maart, 2016

Wij ontwerpen duurzame interieurs, geïnspireerd op de natuur!

 

Lianne zittend aan het water

                                                                                                      Foto: Karin Verhoog

   🌿     Studio Lime is Lianne Bongers, interieurontwerper gespecialiseerd in biophilic design     🌿

 

 

ACHTERGROND

Als kind heb ik veel vrije tijd doorgebracht op en in het water omdat mijn ouders een zeilboot hadden. Vele uren heb ik gestruind door de prachtige natuur van de Friese meren, waar ik me als stadsmeisje uit Groningen helemaal in mijn element voelde. Deze hang naar de natuur vertaalt zich al jaren in mijn ontwerpen als inspiratiebron maar sinds 6 jaar ook echt als ontwerpmethode. Toen kwam ik namelijk in aanraking met biophilic design; met deze ontwerp-filosofie creëer je omgevingen waarin veel natuurlijke elementen aanwezig zijn zoals planten, waterpartijen, organische vormen, frisse lucht, daglicht, natuurlijke kleuren en materialen. Met als doel het herstellen van de band die wij als mens hebben met de natuur, waardoor we er ook beter voor gaan zorgen. En precies dat is mijn drijfveer, de reden dat ik s’ochtends mijn bed uit kom. De motivatie om de planeet beter achter
te laten voor onze kinderen! 

 

MISSIE

Het is mijn missie om gezonde werkplekken te ontwerpen waar mensen zich goed voelen. Want als je je goed voelt kun je ook het beste uit jezelf halen. Dit doe ik door mijn creativiteit en vakkennis in te zetten en gebruik te maken van biophilic design elementen.  Deze natuurlijke elementen zorgen ervoor dat mensen zich meteen prettig voelen in onze interieurs, omdat er een positieve energie voelbaar is. Mensen kiezen hierdoor, vaak onbewust, om langer te blijven dan ze eigenlijk van plan waren. 

 

IDENTITEIT

Ik werk graag voor gepassioneerde ondernemers die warm lopen voor een mooi interieur maar niet precies weten hoe ze dit zelf moeten aanpakken. Zij hebben vaak wel een helder beeld voor ogen waar ze heen willen met hun onderneming, maar hoe vertaal je dat naar een interieur dat hieraan bijdraagt? Ik ben goed in het bedenken van een passend concept dat leidend is voor het verhaal dat je met het interieur wilt vertellen. Zo komt er bezieling in die aansluit bij de identiteit van de onderneming. Kijk voor voorbeeldprojecten bij portfolio.

 

duurzame interieurs

 

CONCEPT

Het bedenken van een passend interieurconcept is een proces van goed luisteren, aanvoelen, onderzoeken, uitschrijven, beeldmateriaal zoeken, associëren, verbanden leggen. En uiteindelijk een verhaal vertellen dat als kapstok kan dienen om alle elementen (routing, interieur, grafisch ontwerp, food etc) aan op te hangen.

 

 

SAMENWERKEN

Hoewel ik Studio Lime alleen run, werk ik altijd samen met verschillende partijen. Ik ben van mening dat je samen een project tot grotere hoogte kunt brengen als ieder in zijn kracht staat. Daarom ben ik voorstander van een integrale aanpak als het gaat om het aanvliegen van een project. Maar ook de samenwerkingen met andere ontwerpers zijn enorm leerzaam en verrijkend. Zo heb ik Biophilic Design Agency opgericht met Avelien Thoben en Nelleke Minten. En ben ik onderdeel van het team van Moodo. Ook werk ik samen met Heembouw architecten die mij op projectbasis inhuren als biophilic designer. 

Over de integrale aanpak van (horeca)projecten heb ik een column geschreven voor Misset Horeca.

 


LEREN

Ik ben lid van de VIA. Een groep gepassioneerde vakbroeders en –zusters op het gebied van interieurarchitectuur. VIA heeft als doel het vergaren en delen van kennis op het gebied van interieurarchitectuur, om zo van en met collega’s, fabrikanten en leveranciers te (blijven) leren.
Afbeelding VIA

Via

 


DELEN

Na meer dan 25 jaar in het interieurvak werkzaam te zijn, merk ik hoe leuk het is om alle kennis en ervaring die ik heb opgebouwd, te delen met anderen. Dit doe ik door regelmatig met stagiaires te werken maar ook steeds meer door het geven van lezingen en presentaties. Ik wordt met name vaak gevraagd om iets te komen vertellen over biophilic design en wat dit kan betekenen voor bedrijven, scholen en organisaties. Stuur me gerust een mail als je hier meer informatie over wilt; lianne@studiolime.nl  

Wil jij ook werken in een ruimte waarin je je van nature goed voelt? Maak direct een afspraak om te kijken wat we voor jou kunnen doen door te bellen met Lianne op nummer 06-511 680 60 of mail naar lianne@studiolime.nl