Het belang van een lichtplan

lichtplan restaurant

Eén van de meest lastige onderwerpen als het gaat over inrichten is toch wel de verlichting. Ik hoor vaak dat mensen hiermee worstelen. Maar wat maakt het nou zo moeilijk?

Maak een lichtplan
Waarschijnlijk omdat iedereen wel weet hoe belangrijk licht eigenlijk is! En dat je een interieur kunt maken of breken met je keuze voor verlichting. Bovendien besteden we er vaak te weinig aandacht aan. Het is vaak een sluitpost op de totale begroting en komt pas aan de orde als alles al klaar is. Fout! Je zou er juist mee moeten beginnen als je gaat inrichten. Dan kun je nog dingen aanpassen en zitten aan het einde van het traject de lichtpunten ook daar waar je ze echt nodig hebt. Mijn advies is ook altijd; maak vroegtijdig een lichtplan en het liefst één voor elke ruimte.

Horeca
Dit lichtplan heb ik gemaakt voor een restaurant in Harmelen waar niet veel daglicht binnen komt. Er is dus behoefte aan een goede basisverlichting. Daarnaast zijn er een aantal sfeervolle armaturen uit dezelfde familie toegepast. De lampen van Graypants zijn mooi op zichzelf maar ook in een groepje van een aantal bij elkaar in de vide hebben ze de uitstraling van een kroonluchter. Doordat ze van karton zijn gemaakt geven ze een heel sfeervol lichteffect.

Ook voor particulieren maken we regelmatig een lichtplan. Dit ziet er dan ongeveer zo uit.

lichtplan

Binnenkort geven wij weer een workshop over verlichting. Deze keer aan een groep mensen van een collectief woningbouw project die gaan bouwen in Meerhoven. Ook een lichtplan laten maken? Neem contact met ons op dan bespreken we de mogelijkheden: lianne@studiolime.nl